Prajitura de post NISTISIMO

de mihaelaradu in Prajituri, 13 Ian 2011 | 9661 vizualizari

 

Este o prajitura pe care bunica sotului meu o pregateste, mai ales, in postul Pastelui. E foarte usor de facut si...ieftina!

 

INGREDIENTE

  • 3 pahare si jumatate de faina
  • 1 praf de copt
  • 1 pahar zahar brun (pentru ca este mai sanatos, zic unii, dar cert este ca nu indulceste foarte tare)
  • 1 pahar de stafide, care se poate inlocui cu 2 banane taiate feliute(noi preferam bananele)
  • 1 pahar alune nesarate, dar prajite, taiate fin sau nuci, fistic, etc
  • 2 lingurite scortisoara
  • 1 pahar si jumatate suc de portocale (stors proaspat sau la cutie, dar neacidulat)
  • 3/4 pahar de ulei de masline
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post NISTISIMO:

Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul, alunele/nucile, stafidele (sau bananele) si uleiul pana se formeaza un aluat cleios. Acum se adauga sucul de portocale in care am stins praful de copt.

Vasul de yena sau tava (de chec) se tapeteaza cu margarina si faina. Turnam amestecul obtinut in tava si introducem la cuptorul preincalzit. 

Lasam in cuptor pentru 1 ora, la o temperatura de 180gr (foc mediu).

 

TIPS-URI

1

Pentru masuratori, folositi acelasi pahar (de apa) de 200 ml.

2

Cand masurati uleiul, nu umpleti paharul de tot (decat 3 sferturi)

3

Cuptorul nu se deschide pentru primele 30 minute

4

Intepati cu o scobitoare la mijloc, sa vedeti daca prajitura s-a copt si in interior. Daca aluatul nu se lipeste de scobitoare, inseamna ca o puteti scoate din cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post NISTISIMO" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema mascarpone si nuttella